Maija Weitz

Maija Weitz (tai Maja Weitz) aloitti piano-opintonsa Tampereella Rakel Levinin johdolla,minkä jälkeen seurasivat opinnot Sibelius-Akatemiassa ja Wienin musiikkiyliopistossa Dieter Weberin ja Bruno Seidlhoferin johdolla; lisäksi hän vietti vuoden Sibelius-stipendiaattina Ann Arborissa Michiganissa.

 

Weitz tunnetaan eturivin kamarimuusikkona ja liedpianistina taustanaan

solistinen toiminta pianoiltoineen ja orkestereitten solistina. Yhteistyö ennen kaikkea wieniläisen musiikkimaailman kanssa on kansainvälistänyt hänen toimintaansa.

 

Tärkeänä osana Maija Weitzin pedagogista työskentelyä ovat kamarimusiikin mestarikurssit wieniläisen tulkintatradition lähtökohdista Sibelius-Akatemiassa ja Gdánskin musiikkiakatemiassa Puolassa.

 

Pianonsoittoa hän on opettanut vuosikymmenen verran Sibelius-Akatemiassa ja toiminut yhtä pitkän ajanjakson Savonlinnan Oopperajuhlien laulun mestarikurssien pianistina.

 

Viime vuosilta mainittakoon pohjoismaisen laulumusiikin mestarikurssit pianistina ja opettajana Wienin musiikkiyliopistossa ja Japanissa.Weitz toimii myös kansainvälisten piano- ja kamarimusiikkikilpailuitten tuomaristoissa, joista merkittävimpinä Johannes Brahms Competition Pörtschach Itävallassa.

 

© 2014 Sirri Media